fbpx Skip to content
favicon - Moniez

Gebraden varkenshaasje met salie en puree van tomatenblokjes en pijpajuin

Pascale Moniez

Pascale Moniez

Share:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gebraden varkenshaasje met salie en puree van tomatenblokjes en pijpajuin

Gebraden varkenshaasje met salie en puree van tomatenblokjes en pijpajuin

Ingrediënten:

  • 800 gr. varkenshaasje
  • 150 gr. mozzarella
  • 150 gr. gerookt spek (sneedjes)
  • 1 kg aardappelen
  • 2 tomaten
  • 10 eetlepels olijfolie
  • Pijpajuin
  • Salieblaadjes om te vullen en eventueel te versieren
  • Zout, peper en nootmuskaat
  • Scheutje melk

 

Bereiding:

  1. Snij het varkenshaasje over de volledige lengte diep in maar niet volledig zodat de filet nog aan elkaar blijft en leg open
  2. Spoel de salie, dep droog en haal er de blaadjes af. Snij de mozzarella in fijne reepjes.
  3. Kruid de binnenkant van het varkenshaasje met peper en zout. Schik er vervolgens de sneedjes gerookt spek op. Het spek mag wat over de rand van het varkenshaasje uitsteken
  4. Bedek het vlees met mozzarella en de helft van de salieblaadjes. Sluit het varkenshaasje en bind dicht met keukentouw
  5. Bestrijk het varkenshaasje volledig met olijfolie en laat 20 à 30 minuten braden in een voorverwarmde oven op 200°C
  6. Maak ondertussen de puree. Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukjes en kook ze in ruim gezouten water tot ze gaar zijn (+/- 15 minuten)
  7. Snij de tomaten en haal de pitjes eruit. Snij ze vervolgens in kleine blokjes
  8. Kuis de pijpajuin en versnipper in fijne stukjes
  9. Haal het varkenshaasje uit de oven en laat rusten in aluminiumfolie gedurende het klaarmaken van de puree
  10. Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met de olijfolie, peper, nootmuskaat en de melk tot een smeuïge puree
  11. Voeg de tomatenblokjes en de pijpajuin naar smaak toe aan de puree
  12. Neem vervolgens het vlees uit de aluminiumfolie, verwijder het touw en snij het vlees in plakjes

 

Serveertip:

Maak een bedje van puree in het midden van het bord en plaats hierop 2 sneetjes vlees en werk af met een blaadje salie.

Wist-je-dat-je :

Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van het varken bevindt. Door het varkenshaasje na het bakken even te laten rusten in wat aluminiumfolie, kan het vlees ontspannen en krijgen de sappen de kans om zich opnieuw over het volledige stuk vlees te verdelen.

Aangepaste wijnen :

  • Le Versant – Chardonnay – Vin de Pays d’Oc  – Frankrijk (Technische Fiche)
  • David Moreno Crianza – Selección Familia – Rioja  – Spanje (Technische Fiche)

Bij bestelling van dit pakket is de verzending Gratis!

Versant-Moreno-pakket
Versant-Moreno-pakket

 

 

Stay connected

Gerelateerde artikels

Vrouw in de kijker

Caroline NOËL-BARROUX Leading Lady Château Barrabaque – Fronsac & Canon Fronsac Een dame aan het hoofd van een fantastisch wijndomein. Ze is niet alleen, maar

Lees verder
San gimignano 2
Vernaccia di San Gimignano DOCG

Vernaccia di San Gimignano – De oudste DOCG(de hoogste Italiaanse wijnclassificatie) voor witte wijnen uit Italië Door E. Coeck Iedereen… Deze inhoud is alleen beschikbaar

Lees verder
Familie Moniez
Ben jij oud genoeg om lekkere wijn te drinken?

Vakmanschap drink je met verstand en vanaf de juiste leeftijd.

Ben jij 18+?