fbpx Skip to content

WIJNDOMEIN VAN DE WEEK

Tenute Guicciardini Strozzi,

Meer dan 1000 jaar wijngeschiedenis in Toscane.

Als we spreken over een wijnhuis met geschiedenis en traditie dan kunnen we niet voorbij de familie Guicciardini-Strozzi. Zoals je kan merken op de twee kronen in het logo van het woondomein, spreken we hier inderdaad over een adellijke familie. Momenteel wordt het bedrijf, dat in het jaar 994 opgericht werd, geleid door de twee prinseszussen Natalia en Irina Guicciardini Strozzi, die de fakkel overnamen van hun vader Prins Girolamo Guicciardini Strozzi.

 

De Strozzi’s zijn al sinds de middeleeuwen een toonaangevende en machtige familie met een zeer rijke stamboom. Een bekend familielid is bijvoorbeeld Sir Winston Churchill.  Ook op het Toscaanse wijngebeuren drukten ze zeker en vast hun stempel. Reeds meer dan 1000 jaar stonden ze mee aan het roer van één van de rijkste wijnstreken van Italië en ver daarbuiten. De Tenuta of wijngoed waar alles begon, is gelegen in San Gimignano. Dit idyllische stadje in Toscane is niet ver gelegen van Siena en is als het ware het hart van de Chianti wijnstreek. De populariteit van deze bekende rode wijn zorgde er bijna voor dat de witte wijn “Vernaccia di San Gimignano” van het toneel verdween. Dit was echter buiten de Strozzi’s gerekend. Zij gaven haast op hun eentje een tweede leven aan deze wijn. Wist je dat de DOCG (de hoogste Italiaanse wijnclassificatie) Vernaccia di San Gimignano de oudste van Italië is? Bovendien is Irina, één van de twee zussen, momenteel de president van het consortium van Vernaccia di San Gimignano.

Dit is slechts één van de voorbeelden waarin de Strozzi’s toonaangevend waren. Ook voor de erkenning en de identiteit van de nu gerenommeerde appellatie Maremma, gelegen aan de kust in Toscane, speelde de familie een hoofdrol. En tot slot mogen we zeker niet hun bijdrage vergeten in de nu befaamde regio Bolgheri. Ja, ook daar is Guicciardini Strozzi niet zomaar een meeloper.

 

Wat een verleden. Als we daar het verhaal van de Mona Lisa nog bijhalen, dan begrijp je zeker dat dit familieverhaal er eentje is zonder einde. Wat heeft dit schilderij van Da Vinci met het wijnbedrijf te maken? De twee zussen zijn de levende nakomelingen van de dame die de meester op het doek schilderde. Als je in het Louvre dit schilderij bewonderd, denk dan ook eens aan deze betekenisvolle Toscaanse wijnfamilie.

Previous
Next


Vernaccia di San Gimignano Guicciardini Strozzi 2019
Vernaccia di San Gimignano Guicciardini Strozzi 2017 (Demi 375ml) Vernaccia di San Gimignano Guicciardini Strozzi 2017 (Demi 375ml)
Het wordt tijd dat we terug aan de zomer kunnen denken. Hoe kunnen we dit beter doen dan met een Toscaanse witte wijn uit het dorpje San Gimignano? Gemaakt van de vernaccia druif doet deze wijn ons terug een beetje dromen van betere tijden. Deze strogele witte wijn met aroma’s van tropisch fruit en citrusvruchten is een ideale begeleider bij je visgerechten of risotto met zeevruchten. Ook bij vegetarische gerechten zoals salades of gegrilde groente vormt deze wijn een heerlijke combinatie.

Het wordt tijd dat we terug aan de zomer kunnen denken. Hoe kunnen we dit beter doen dan met een Toscaanse witte wijn uit het dorpje San Gimignano? Gemaakt van de vernaccia druif doet deze wijn ons terug een beetje dromen van betere tijden.

Deze strogele witte wijn met aroma’s van tropisch fruit en citrusvruchten is een ideale begeleider bij je visgerechten of risotto met zeevruchten. Ook bij vegetarische gerechten zoals salades of gegrilde groente vormt deze wijn een heerlijke combinatie.

VOOR JOU GESELECTEERD

Witte-Wijn-vernaccia-Titolato-Guicciardini-Strozzi-San-Gimignano-Italië
Aanbieding!

Vernaccia di San Gimignano Guicciardini Strozzi 20...

9,51 8,56 Incl. BTW
Frisse strogele wijn met mooie fruitige aroma’s. Ideaal bij uw visgerechten pur sang. Een risotto me...
Witte-Wijn-vernaccia-Titolato-Guicciardini-Strozzi-San-Gimignano-Italië
Aanbieding!

Vernaccia di San Gimignano Guicciardini Strozzi 20...

14,74 13,27 Incl. BTW
Frisse strogele wijn met mooie fruitige aroma’s. Ideaal bij uw visgerechten pur sang. Een risotto me...
Witte-Wijn-vermentino-Arabesque-Guicciardini-Strozzi-Maremma-Italië
Aanbieding!

Arabesque (Vermentino) Guicciardini Strozzi- Marem...

17,58 15,82 Incl. BTW
Frisse, strogele wijn met fruitige aroma’s. Een rijpe appel neemt de hoofdrol op zich. Zeer zacht in...
Familie Moniez
Ben jij oud genoeg om lekkere wijn te drinken?

Vakmanschap drink je met verstand en vanaf de juiste leeftijd.

Ben jij 18+?