fbpx Skip to content
WIJNDOMEIN VAN DE WEEK

Bodegas David Moreno,

Authentiek. In elk glas.

Als we dit wijndomein moeten beschrijven dan komen we woorden te kort. Of misschien net niet. De “passie” van de oprichter David staat centraal. David Moreno was het eerste, niet Franse wijnhuis, waar Wijnen Moniez in 1991 een samenwerking met opstartte. Er is veel veranderd in die 30 jaar. Wijnen Moniez is niet meer hetzelfde als toen. Hetzelfde kunnen we echter zeker ook zeggen over Bodegas David Moreno. Toen nog een kleine speler in de reeds bekende Spaanse wijnstreek Rioja, nu uitgegroeid als één van de meest toonaangevende en gerenomeerde wijndomeinen in de Rioja Alta.

Bodegas David Moreno is gelegen op een 10-tal kilometer van Logroño in het dorpje Badaran vlakbij de abdij van Yuso. In deze abdij vind je zowel de oudste Spaanse als Baskische geschriften terug. Vergelijk ze met onze oudste Nederlandse tekst tekst “Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda tu wat unbidan we nu?”. De teksten stonden in de plaatselijke taal in de marje van de manuscripten genoteerd, gewoonweg omdat een jonge novis de tekst niet naar het Latijn kon vertalen.

De wijngaarden van “Alto Najerilla” worden aanzien als de beste uit de regio. Het is hier dat dit wijnhuis met passie zijn druiven teelt.

Alle wijnen van David Moreno zijn uitstekend. Twee springen er echt wel bovenuit.

  • De “Vobiscum” behoort tot de 5% beste Spaanse rode wijnen. Vobiscum betekent samen met U. We willen hier dan ook samen met jou van genieten.
  • En dan de nieuwe “Vado de la Reina”. Dit is de eerste monocepage wijn die David Moreno maakt. Bovendien is hij een “Veñedo Sungular” of “wijn uit een enkele wijngaard”. Deze nieuwe classificatie ontstond in de Rioja in 2017. Deze unieke wijngaard, gelegen in het hart van de Rioja Alta, is uniek voor de Garnacha druif. Een fantastische wijn waar we nog veel over gaan horen.
    David maakte deze wijn als erkenning naar de vrouwen in de familie die dit wijndomein zullen verderzetten. Zijn twee dochters dus.

Ja, de dochters van David, Gemma en Paula, hebben de leiding van Bodegas David Moreno overgenomen. Ze gaan in de toekomst de traditie, de authenticiteit, de passie en de kwaliteit blijven verderzetten. De waarden waar David voor staat en altijd voor stond.

Previous
Next


David Moreno Blanco 2018
David Moreno Reserva 2014
David Moreno Vado de la Reina
David Moreno Vobiscum 2014

VOOR JOU GESELECTEERD

Rode-Wijn-Bodegas-David-Moreno-Vobiscum-Rioja-Spanje
Aanbieding!

David Moreno Vobiscum 2014

32,15 30,72 Incl. BTW
Mooie intense granaatrode wijn met mooie fruitige aroma’s van oa kersen. Bovendien ook toetsen van v...
Rode-Wijn-Bodegas-David-Moreno-Vado-Reina-Rioja-Spanje
Aanbieding!

David Moreno Vado de la Reina

28,34 26,92 Incl. BTW
Mooie sterke fruitige en kruidige wijn met bovendien fruitige aroma’s van kruisbessen, frambozen en...
Rode-Wijn-Bodegas-David-Moreno-Reserva-Rioja-Spanje
Aanbieding!

David Moreno Reserva 2014

14,77 14,03 Incl. BTW
Mooie, krachtige granaatrode wijn met fruitige aroma’s maar ook toetsen van koffie, karamel en choco...
Witte-Wijn-Bodegas-David-Moreno-Blanco-Rioja-Spanje
Aanbieding!

David Moreno Blanco 2018

7,72 7,33 Incl. BTW
Frisse, strogele wijn met aroma’s van appels en honing. Ideaal als aperitief maar bovendien zeer goe...
Familie Moniez
Ben jij oud genoeg om lekkere wijn te drinken?

Vakmanschap drink je met verstand en vanaf de juiste leeftijd.

Ben jij 18+?