Zeebaars met asperges en coulis van peterselie
Ingrediënten voor 4 personen
- 24 ongeschilde asperges (de schillen kan je gebruiken voor een aspergesoep)
- 4 gefileerde zeebaarzen
- 3 eetlepels mirin (rijstwijn om te koken)
- 1 limoen
- 1 bos krulpeterselie
- 150 ml goede olijfolie
- 150 ml water
- goede boter
- arachideolie
- zout en peper
Bereiding
- Maak eerst de peterseliecoulis. Doe de olijfolie, het water, sap van de limoen en de mirin in de blender. Voeg de peterselie toe (hou enkele plukjes over voor de versiering).
- Kruid met peper en zout en blend alles tot een homogene massa. Proef en breng verder op smaak indien nodig. Zet de coulis nadien even opzij.
- Schil de asperges en snijd het onderste harde stuk eraf (niet weggooien, je kan ze samen met de schillen gebruiken voor een aspergesoep)
- Breng water aan de kook met wat zout
- Leg de asperges erin en laat ongeveer een 15 min. koken tot ze beetgaar zijn
- Bebloem de zeebaarsfilets en kruid met peper en zout
- Laat een pan goed heet worden en voeg er een beetje arachideolie aan toe. Wanneer deze begint te roken, leg je de zeebaarsfilet erin en draai je het vuur lager.
- Doe een klontje boter bij in de pan en bak de filets aan beide zijden mooi aan. Overgiet de filets regelmatig zodat ze de goede smaak van de boter opnemen.
- Als de asperges gaar zijn, giet je deze af en laat je ze even uitlekken op keukenpapier of in een aspergeschaal met gaatjes.
- Neem de borden en schik hierin telkens 6 asperges
- Roer nog eens door de peterseliecoulis en giet deze rondom de asperges.
- Dresseer de filet bovenop de asperges en versier het geheel met een plukje peterselie. Serveer eventueel met een gekookte aardappel of gebakken krielaardappeltjes.
Tip
Koop hier je asperges en steun het goede doel.
Deze verkoop is in samenwerking met Lions Club Ter Beke Antwerpen. De opbrengst van de asperges gaat integraal naar het goede doel. Wijnen Moniez doet daar nog eens €5 per verkocht wijnpakket bovenop!
- Lunaris Chardonnay/Torrontes Bodegas Callia (Technische Fiche)
- Salzl Grüner Veltliner (Technische Fiche)