Wellington Wines werd opgericht in 2013 en was een fusie tussen 3 wijnkelders: de Wellington Coöperatieve, de Bovlei Coöperatieve en Wamakersvalley Wines. Vandaag wordt er verder gebouwd op de tradities die ze overnamen van de respectievelijke oprichters van de domeinen. Dit doen ze natuurlijk hand in hand met het toepassen van de modernste technieken.
De ‘La Cave’-reeks is het vlaggenschip van Wellington Wines.
- Druivensoorten
100% Pinotage - Bodem
Bodem van kiezel en klei - Vinificatie
Na de manuele oogst volgt er een strenge selectie van de druiven. De gisting is thermisch gecontroleerd. De malolactische gisting vindt plaats in nieuwe Franse eiken vaten. Nadien volgt een rijping van 12 maanden op Franse eik. - Bewaring
3 à 12 jaar - Temperatuur
16 – 18°C - Te schenken
Ideaal bij roodvlees en stevige wildgerechten. Zeer lekker bij gerijpt vlees. - Kleur
Robijnrood - Aroma
Aroma’s van rijp rood fruit met mooie vanilletoetsen en gerookte aspecten - Smaak
Intense en volle wijn met sterk aanwezige, edele tannines. Zeer lange afdronk met mooi rijp fruit en koffie.