Verkenning

  • Aimery - Sieur d’Arques

Aimery

Aimery - Sieur d’Arques is gelegen in Limoux (± 25 km van Carcasonne). Dit wijnhuis is een belangrijke speler in de Languedoc wijnen.

Zij blijven trouw aan traditie, maar laten zeker niet na om dit te combineren met nauwgezette technische expertise. Leuk om te weten, Sieur d’Arques is de ontdekker van de eerste mousserende wijn ter wereld.

Het levende bewijs hiervan vind je met “1ières Bulles”, zeker het proberen waard. 

 

  • Bodegas David Moreno - Rioja

David Moreno

De wijnkelders dateren uit 1912 toen Panciano Moreno  deze bodega oprichtte. In 1962 nam David Moreno, zijn kleinzoon, de fakkel  over. Bodegas David Moreno is gelegen in Badaran – Rioja Alta.

Het is een familiale onderneming waar kwaliteit voorop staat met zowel nationale als internationale erkenning. Sinds 1998 verdelen wij exclusief deze wijnen.

 

  • JacquartChampagne Jacquart - Reims

Champagne Jacquart werd in 1962 opgericht door een samenwerking tussen 30 wijnbouwers die een nieuw champagnemerk op de markt wilden brengen.

Vandaag behoort Champagne Jacquart tot de voornaamste  merkchampagnes.

 

  • Domaine Roger Lassarat - Bourgogne

Lassarat

Roger Lassarat exploiteert 8,5 hectare wijngaard, gelegen op de beste terroirs van Vergisson en Solutré, de bakermat van de Pouilly Fuissé en de Saint-Véran.

De filosofie van Roger is eenvoudig, maar uiterst efficiënt: ‘Met gezonde, rijpe druiven is het makkelijk om rijke en pure wijnen te maken die perfect de verschillende terroirs weerspiegelen”. Roger Lassarat mag bij de absolute top van deze regio gerekend worden. Niet voor niets heeft hij de bijnaam ‘Le roi du terroir’. Een absolute must voor iedere wijnliefhebber.

 

  • Tenuta Guicciardini Strozzi

Cusona

Al meer dan duizend jaar woont de familie Guicciardini-Strozzi in Cusona nabij het middeleeuwse stadje San Gimignano in Toscane.

De Tenuta maakt deel uit van het meer dan duizend jaar oude landgoed. Vandaag de dag zijn het de prinsessen Natalia en Irina die het wijndomein runnen en de traditie van hun familie in ere houden. Guicciardini Strozzi speelde een hoofdrol in de heropleving van de Vernaccia San Gimignano. Verder zijn ze wereldwijd gekend voor hun prachtige Chianti en Bolgheri wijnen. 

 

  • Tenuta La Casella - Montepulciano

La Casella

La Casella is gelegen in het hartje van de wijnstreek Montepulciano.

Het volledige gamma, Rosso di Montepulciano DOC, Vino Nobile di Montepulciano DOCG, Bianco IGT, Rosado IGT en Vin Santo is opgenomen in ons assortiment.

Dit is 100% biologische wijn van onberispelijke kwaliteit.

 

  • MontalcinoTenuta San Filippo - Montalcino

Tenuta San Fillipo is een wijndomein in Montalcino (Toscane) dat sinds 1972 door Roberto Giannelli gerund wordt.

Als gerenommeerd wijnbouwer behaalt hij al verscheidene jaren de beste scores in toonaangevende gidsen, en dit  voor zowel zijn Rosso als zijn Brunello.