fbpx Skip to content
favicon - Moniez

Vrouw in de kijker

Olivier Moniez

Olivier Moniez

Share:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Caroline NOËL-BARROUX

Leading Lady Château Barrabaque – Fronsac & Canon Fronsac

Een dame aan het hoofd van een fantastisch wijndomein. Ze is niet alleen, maar het blijft toch nog een uitzondering in een sterk mannen-georiënteerde wereld. Toen in 2004 haar moeder overleed, nam Caroline de leiding van haar over. Zo is ze de derde generatie van dit mooie familiebedrijf dat gelegen is in Fronsac.

Fronsac en Canon Fronsac zijn twee Bordeaux appellaties met als bekende buren Saint-Emillion en Pomerol. Het gaat hier dus om de rechteroever van de Bordeauxstreek en het spreekt voor zich dat ook daar de merlotdruif de scepter zwaait. Caroline maakt niet gewoon wijn, ze doet dit met hart en ziel en vooral met veel respect voor de traditie die haar grootvader Achille en haar moeder Nicole schreven. Een belangrijk aspect hierbij is de zorg voor het milieu en de omgeving.
De resultaten die ze neerzet zijn werkelijk verbluffend. De laatste 10 jaar kreeg het domein niet minder dan 7 keer een ‘coups de coeur’ in Guide Hachette. Ook de meeste wijncritici belonen haar elk jaar met mooie quoteringen.

Caroline is Caroline, gepassioneerd en gedreven. Ze gaat geen uitdaging uit de weg. Zo maakt ze ook een roséwijn en een witte wijn die ze “Caprice de Caroline” of “De grillen van Caroline” noemde. Deze humor in combinatie met haar passie en expertise zorgen ervoor dat het een waar genot is om de wijnen van Château Barrabaque te degusteren.

De wijnen van Fronsac en Canon Fronsac behoorden tot de eind jaren ‘80 tot de lievelingswijnen van de Vlaamse wijnliefhebber. Nadien geraakten ze wat in de vergeetput, maar Caroline wil er alles aan doen om dit in ere te herstellen. Deel haar passie en gedrevenheid, je zal er zeker plezier aan beleven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stay connected

Gerelateerde artikels

Wine & foodpairing Lunch 17/09

Zondag 17 september 2023 nodigen Wijnen Moniez en Ristorante Oltre jullie uit voor een onvergetelijke Foodpairing Lunch. Wat mag je verwachten? een culinair hoogstaand 4-gangen

Lees verder
Witte-Wijn-Nifo-Sarrapochielo-Beneventano-passito-Sarriano-Campania-Italië
De verhalen achter de etiketten

Nifo Sarrapochiello – Sannio (Campania) Het ‘gelukkige land’ of ‘Campania Felix’ Campanië is een regio met veel geschiedenis. De hoofdstad is natuurlijk het gekende Napels

Lees verder
SKM VIP avond

Op donderdag 9 maart 2023 is het weer zover. Dan verwelkomt Wijnen Moniez alle VIP-shoppers van SKM met een heerlijk glaasje Première Bulle. Start jouw

Lees verder
Familie Moniez
Ben jij oud genoeg om lekkere wijn te drinken?

Vakmanschap drink je met verstand en vanaf de juiste leeftijd.

Ben jij 18+?