fbpx Skip to content
favicon - Moniez

Ravioli van kreeft in bisquesaus – Recept

Pascale Moniez

Pascale Moniez

Share:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Ravioli van kreeft in bisquesausRavioli van kreeften in bisque van kreeft

Ingrediënten :

  • 500 gr. bloem De Lecco semola
  • 1 ei
  • rest van ½ gekookte kreeft
  • 2 eetlepels mascarpone
  • Parmezaanse kaas
  • 1 gesneden ui
  • 2 doosjes tomatenpuree
  • karkassen van gekookte kreeft
  • een beetje gemalen peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
  • groot glas droge witte wijn
  • een scheutje whisky
  • takje tijm en laurier
  • 250 ml room
  • een beetje bloem om te binden
  • blaadjes basilicum als versiering

Bereiding :

  1. Doe eerst de olijfolie in een grote pot en laat hierin de ui een beetje bakken.
  2. Voeg er daarna de karkassen van de kreeft aan toe en bak gedurende enkele minuten.
  3. Voeg nu de tomatenpuree toe en roer om.
  4. Flambeer vervolgens de kreeft met de whisky (zet de dampkap uit en hou kinderen op afstand).
  5. Als de vlammen gedoofd zijn, bestrooien met de bloem. Voeg daarna de witte wijn, laurier, tijm en water toe tot de karkassen onderstaan. Laat een tiental minuten goed doorkoken.
  6. Terwijl de soep kookt, zet je een grote pot met gezouten water op voor de ravioli.
  7. Zeef de soep, maak af met peper en zout. Voeg de room toe en hou ten slotte zachtjes warm.
  8. Maak verder de ravioli door de bloem en het ei te mengen (een pastamachine is makkelijker, maar het kan ook met de hand). Snij de vellen op maat van een ronde serveer-ring of raviolivorm zoals op de foto.
  9. Maak aansluitend de vulling: cutter de kreeft, voeg de mascarpone en Parmezaanse kaas toe naar smaak. Doe er de gehakte peterselie bij en breng op smaak met peper en zout.
  10. Vul nu de ravioli met een hoopje vulling, sluit de randen goed af en druk de lucht eruit door ze tussen je handpalmen te houden en licht aan te drukken.
  11. Kook ze daarna drie minuten beetgaar in het kookwater.
  12. Giet een beetje soep als bodem in een diep bord en leg er naar smaak twee à drie ravioli ’s in het midden. Garneer met een blaadje basilicum
  13. Schenk ten slotte één van de bijgepaste wijntjes uit.
  14. Proef en geniet.

Smakelijk!

Stay connected

Gerelateerde artikels

Wine & foodpairing Lunch 17/09

Zondag 17 september 2023 nodigen Wijnen Moniez en Ristorante Oltre jullie uit voor een onvergetelijke Foodpairing Lunch. Wat mag je verwachten? een culinair hoogstaand 4-gangen

Lees verder
Witte-Wijn-Nifo-Sarrapochielo-Beneventano-passito-Sarriano-Campania-Italië
De verhalen achter de etiketten

Nifo Sarrapochiello – Sannio (Campania) Het ‘gelukkige land’ of ‘Campania Felix’ Campanië is een regio met veel geschiedenis. De hoofdstad is natuurlijk het gekende Napels

Lees verder
SKM VIP avond

Op donderdag 9 maart 2023 is het weer zover. Dan verwelkomt Wijnen Moniez alle VIP-shoppers van SKM met een heerlijk glaasje Première Bulle. Start jouw

Lees verder
Familie Moniez
Ben jij oud genoeg om lekkere wijn te drinken?

Vakmanschap drink je met verstand en vanaf de juiste leeftijd.

Ben jij 18+?