Aspergesoep
Ingrediënten voor 4 personen :
- de schillen en onderste stukjes van de asperges
- 1 pak soepasperges
- 3 aardappels
- 3 ajuinen
- 3 teentjes look
- 1 stengel wit van prei
- 4 stengels soepselder
- enkele takjes verse tijm (of 1 koffielepel gedroogde kruiden)
- enkele blaadjes laurier
- 2 blokjes groentebouillon
- krulpeterselie (voor de garnering)
- 2 deciliter room
- 2,5 liter water
- boter
- Peper en zout
Bereiding
- Kuis de prei en selder en pel de ajuinen en look
- Schil de aardappels en snijd in blokjes
- Snijd de ajuinen, look, prei en selder in niet te kleine stukken
- Snijd de soepasperges in stukken
- Breng een pot met water en wat zout aan de kook
- Zet nog een pot op het vuur en doe er een klont boter in
- Gooi alle gesneden groenten samen met de aardappelen en de schillen en uiteindes van de asperges in de pot en stoof aan
- Doe hierbij tijm en laurier (met een keukentouwtje samengebonden)
- Als alles aangestoofd is, doe dan het kokend water erbij en de groentebouillonblokjes
- Laat ongeveer 1 uur zachtjes pruttelen
- Haal nadien de tijm en laurier eruit en breng op smaak met peper en zout.
- Mix de soep met een staafmixer en doe de soep nog eens door een zeef om ze nog fijner te maken
- Voeg een schuitje room toe
- Schenk uit en versier met een beetje krulpeterselie
Tip
Koop hier je asperges en steun het goede doel.
Deze verkoop is in samenwerking met Lions Club Ter Beke Antwerpen. De opbrengst van de asperges gaat integraal naar het goede doel. Wijnen Moniez doet daar nog eens €5 per verkocht wijnpakket bovenop!